Коли почнуть будувати паркінг біля Шевченківського гаю

2149 0
Підрядника для будівництва визначили ще минулого року, але будівництво досі не розпочали.
Місце майбутнього паркінгу. фото назар притула

Місце майбутнього паркінгу. фото назар притула

У Львові навпроти майбутнього інформаційно-освітнього центру Музею народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького цього року почнуть будувати паркінг. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

«Ми будуватимемо паркувальний майданчик навпроти майбутнього інформаційно-освітнього центру. Цього року на нього передбачено 1 млн гривень. Тут вже визначено підрядника, і незабаром стартують роботи», – розповіла Наталія Бунда.

Читайте також: У Шевченківському гаю впорядкують став

Вона уточнила, що 1 мільйон гривень піде лише на початок робіт, а завершення будівництва парковки залежатиме від подальшого фінансування. Загалом на будівництво паркувального майданчика потрібно 2,59 млн гривень.

Пізніше у коментарі Tvoemisto.tv директор Музею народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького Роман Назаровець розповів, що початок робіт затягнувся через отримання необхідних дозволів:

«На сьогодні ми отримали всі погодження, встановили паспорт об’єкту і фактично завтра (14 серпня – прим. ред.) приступаємо до будівництва. Хотілось, щоб владика Ігор Возьняк освятив ці місця і ми почали роботу, у тому числі й по будівництву інформаційно-освітнього центру. Якщо буде стабільне фінансування, всі роботи по парковці зможемо завершити ще цього року».

Додамо, що 28 липня 2017 року Музей народної архітектури і побуту у Львові уклав договір з колективним підприємством «Центр комплекс». За проектом біля входу в музей побудують паркінг на 53 машиномісця. У травні ж 2018 року анонсували початок будівництва. Кількість місць скоротили до 49.

Читайте також: Штрафи за паркування на місцях для осіб з інвалідністю збільшили в чотири рази

Зазначимо, що поряд з музеєм вже є паркувальний майданчик. Він розташований перед шлагбаумом пункту пропуску до музею.

Нагадаємо, що сьогодні, 13 серпня, у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького освятили місця, де планують збудувати три нові об’єкти: адміністративний корпус музею, фондосховище та інформаційно-освітній центр, який почнуть будувати вже цьогоріч.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!