Коли почнуть ремонтувати вулицю Богдана Хмельницького у Львові

4576 0
Роботи планують розпочати у кінці квітня – на початку травня.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові готуються розпочати реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького, а у поліції погоджують схеми тимчасового об’їзду. Вулицю ремонтуватимуть два роки. Про це Тvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції

«Наразі роботи затримуються: отримуємо дозвіл на початок робіт, погоджуємо схеми тимчасового обїзду в поліції. У зв’язку з карантином всі ці процеси дуже сповільнені. За планом тут роботи триватимуть два роки, бо є глибокий колектор, непрості ґрунти. За складністю вулиця Богдана Хмельницького подібна до Замарстинівської, де є ділянки дуже близько до фасадів будинків, і це сповільняє всі темпи»– розповів Андрій Білий.

Зазначимо, що вулицю Богдана Хмельницького у Львові ремонтуватиме ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Перший тендер, який оголосили торік восени, скасували через не достатню кількість учасників. На другий тендер пропозиції подали шість учасників. Найменшою виявилась цінова пропозиція ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» – 175,4 млн грн.

Читайте також: Коли у Львові відкриють площу Двірцеву та почнуть ремонтувати дорогу до вокзалу

Проєкт реконструкції вулиці виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». За проєктом на вулиці з’являться велосмуги та нове озеленення, а на ключових перехрестях, де авто найчастіше стоять у заторі, реорганізують рух. 

Проїжджу частину вулиці залишать асфальтованою. Вона матиме дві смуги руху по 3,5 м кожна. Третя епізодична смуга з’являтиметься перед перехрестями. 

Саму вісь вулиці змістять таким чином, аби тротуари з обох боків були приблизно однаковими. На широких тротуарах облаштують невеликі громадські простори з лавками, велостійками та парковим освітленням. Уздовж вулиці у міждеревному просторі облаштують кишені для паркування, які замостять бруківкою. Детальніше про проєкт реконструкції вулиці Богдана Хмельницького читайте за посиланням.

Читайте також: Вулицю Конюшинну у Львові планують продовжити до кільцевої дороги

Нагадаємо, що частину вулиці Хмельницького до Промислової відремонтували у 2015 році в межах реконструкції вулиць уздовж трамвайного маршруту №6 за кошти ЄБРР.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!