Як правильно одягати дітей влітку. Поради МОЗ

5655 0
Очільниця МОЗ Уляна Супрун рекомндує не закутувати дітей у спеку і зважати на інтенсивну теплорегуляцію тіла у малюків.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Не менш небезпечним від переохолодження є й закутування дітей спеку, що призводить до перегрівання, пише на своїй сторінці у Fcaebook очільниця МОЗ Уляна Супрун.

«Дуже часто трапляються батьки, які навіть в спеку одягають малюків в шапки, кофтинки й шкарпетки, щоб "не продуло". Правило, що дитині потрібно одягати на один шар одягу більше, ніж собі, не працює, коли на вулиці спека», — каже Уляна Супрун.

Читайте також: Руйнівники міфів. Уляна Супрун про манту, перекис водню та ВСД

За її словами, якщо вам спекотно у футболці — не варто одягати дитину в додатковий одяг. Також не варто одягати шкарпетки, краще надати перевагу відкритому взуттю, аби підтримувати нормальну терморегуляцію. Вона рекомендує обирати одяг для малюків у спеку, зважаючи на їхній обмін речовин і теплорегуляцію тіла.

Як одягати дитину у спеку:

  • Обирайте одяг з натуральних тканин, наприклад, котон, легкі бавовняні тканини, льон. Такий одяг дозволятиме шкірі дихати, і водночас буде захищати від шкідливої дії ультрафіолетових-променів.
  • Обов’язковий атрибут в спеку — кепка чи панамка. Найбільший рівень захисту забезпечують головні убори, які захищають від сонячних променів не лише верхню частину голови дитини, а і вуха та шию — капелюхи чи панамки. Якщо ви обрали кепку, стежте за тим, щоб у дитини були захищені плечі та вуха.
  • Намагайтесь проводити більше часу в тіні. Сонячні опіки, отримані в дитинстві, подвоюють ризик розвитку меланоми пізніше. Незалежно від одягу, який ви обрали, найкраще тримати малюка подалі від прямого сонячного проміння. Особливо в проміжок між 10:00 та 16:00.
  • Не забувайте про воду. Діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, і більше ризикують наразитися на зневоднення. Тому їм необхідно нагадувати про пиття. Тіло дітей містить більше води, ніж в дорослих, і тому їм критичніші втрати води. Крім цього, діти активно рухаються та більше втрачають вологу через шкіру. Дітям радять споживати воду впродовж всього дня, та особливо під час активних ігор чи занять спортом. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!