Коли реорганізують рух на Дорошенка. Схема

14982 0
Нову зупинку на початку вул. Дорошенка почнуть будувати з наступного понеділка.
фото: Mapio.net

фото: Mapio.net

Частину вулиці Дорошенка планують закрити для проїзду приватного транспорту у липні одразу після облаштування нової трамвайної зупинки. Про це на брифінгу повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Наявна ситуація з рухом транспорту 

Рух транспорту після реорганізації

Як повідомлялось раніше, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі — Університетською та Словацького в напрямку Головної пошти. У напрямку до центру, як і раніше, їхатимуть по вулиці Коперника. Також лишиться доступним проїзд із вул. Ліста до Костюшка через Банківську. Таким чином, у місті планують розділити смуги для руху громадського та приватного транспорту.

«Роботи з облаштування нової зупинки розпочнуть не пізніше наступного понеділка, а завершать у першій декаді липня», — розповів Сергій Бабак.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

Після цього, за словами керівника відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Романа Зубачика, на вул. Гнатюка встановлять нові дорожні знаки та перелаштують світлофор на перехресті вул. Гнатюка та Словацького.

За його словами, головними причинами реорганізації руху є постійні простої трамваїв через авто, які перекривають трамвайні колії, небезпечні ситуації з пішоходами на перехресті вулиць Дорошенка та Банківської й перешкоджання руху, а також затори, які блокують рух на просп. Свободи.

Як розповів голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, на проект реорганізації руху на Дорошенка виділили 517 тисяч гривень. Трамвайні зупинки облаштують одна навпроти одної та пристосують для людей із інвалідністю

Читайте також: На Дорошенка переносять зупинку громадського транспорту. Фото

Нагадаємо, рішення про реорганізацію руху на вул. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього руху. Згідно з моделюванням, рух на Дорошенка має пришвидшитись на 5-6 хвилин.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!