Будівництво Північної об'їзної дороги Львова відклали

2815 0
Попри обіцянки, будівництво Північної об’їзної дороги Львова у 2018-му році не розпочинатимуть.
фото: Inspired

фото: Inspired

«Потрібно відкоригувати проект і отримати гроші від Європейського банку реконструкції та розвитку, який буде фінансувати будівництво», – розповів голова обласної адміністрації Олег Синютка в ефірі ток-шоу «Наживо» на Львівській хвилі.

«Треба вирішити відведення земельних ділянок і сама процедура Європейського банку є достатньо складною. Тому у 2018-му році – не думаю. Але це єдине на сьогодні реальне джерело, за яке можна справді цю дорогу збудувати», – зазначив голова ЛОДА.

Читайте також: Із двох центральних вулиць Львова приберуть автомобілі 

Нагадаємо, раніше Державне агентство автомобільних доріг повідомляло про початок підготовки проекту спорудження Північної об’їзної дороги Львова. Безпосередні роботи мали стартувати у 2018-му році. 

Додамо, північний об’їзд Львова має поєднати міжнародну трасу М-06/Е40 Київ – Львів – Чоп та міжнародні дороги, що прямують від Львова до кордону з Польщею: М-09/Е372, М-10 та М-11/Е40. Північна об’їзна Львова стане частиною транснаціонального коридору GO Highway, який поєднає українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!