Коли створять тероборону в Криму та успіхи ЗСУ на Харківщині та Херсонщині. Підсумки доби

1105 0
Нині 3 жовтня та 222 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський повідомив про повну зачистку Лиману від російських окупантів. Він додав, що найбільш медійною зараз стала історія звільнення цього міста, але успіхи наших воїнів не обмежуються тільки Лиманом. Зокрема, Зеленський офіційно підтвердив звільнення на Херсонщині двох населених пунктів – Архангельського та Миролюбівки.

За даними Оперативного командування «Південь», українські підрозділи продовжують активні дії, тримають ініціативу на закріплених територіях і в просуванні. Мають частковий успіх на півночі. Разом з тим, військові просять українців не сповіщати про позитивні новини на передовій передчасно, бо це може вартувати життя військовим і місцевим мешканцям.

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий також офіційно підтвердив звільнення селища Торське поблизу Лиману, окрім того ЗСУ вражають вогнем підрозділи противника в Кремінній.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівку, Виїмку, Спірне, Невельське та Первомайське. Підтверджено ураження противника у Запорізькій області. Це – один район зосередження особового складу, три склади з боєприпасами, понад двадцять одиниць озброєння та техніки, один ЗРК С-300. Загалом, понад двісті п’ятдесят окупантів отримали поранення.

На цю ж тему: На окремих напрямках росіяни масово здаються в полон і залишають позиції, – Генштаб

Акцент дня: Ми обов’язково створимо тероборону у Луганську, Донецьку та Криму. Чому ми маємо бути завжди готові дати відсіч, у День територіальної оборони України, пояснює міністр оборони Олексій Резніков.

Чому це важливо: Україні потрібно збудувати нову систему, яка забезпечить тотальну військову підготовку. Це не означає, що кожен повинен вміти керувати танком чи стрибати з парашутом. Але кожен повинен розуміти своє місце і роль в обороні, бути готовим до її виконання. Готовим психологічно, мати відповідні навички та оснащення.

На цю ж тему: Історії бійців Львівської територіальної оборони, що стали на захист України.

Читанка з «Твоїм містом»: «Стус був диктатором над собою». Уривок книги Ольги Пуніної. Яким був Василь Стус насправді, чому товариші вважали морально кришталевим, але малокерованим і у чому виражалась постійна еволюція письменника як особистості.

Цитата дня: «Або світ прийме таким мене, як я є, як мене народила мати – або вб’є, знищить мене. Але я – не поступлюся! І з кожної миті своєї, з кожного почуття й думки своєї зроблю свій портрет, тобто, портрет цілого світу…». (Василь Стус про себе)

Ключові події:

1. У Львові відзначили бійців сил територіальної оборони. Дякуємо кожному і кожній, хто боронить нашу Незалежність;

2. Папа знову закликав Путіна зупинити війну, а Зеленського – відкритися на пропозиції миру. Він також засудив анексію українських територій росією, що суперечить принципам міжнародного права;

3. У Львові зібрали 2 млн гривень на навчання військових пілотів дронів. Цей крок став частиною великого збору, мета якого зібрати 8 000 000 гривень до кінця року для навчання 4 000 пілотів військових дронів;

4. МОЗ змінило умови атестації лікарів. Тепер вагомий вплив на результат атестації має не лише медична освіта та навички, а і цифрова грамотність лікаря;

5. Львів’янка стала чемпіонкою світу з карате серед студентів​​. У Туреччині ще одну медаль у карате здобув вихованець клубу «Самурай» та Ігоря Богдана Юрій Мосійчук.

Гостинність Львова. Поїсти та підтримати. 8 закладів, які відкрили У Львові переселенці. Tvoemisto.tv зібрало добірку ресторанів, пабів та кав’ярень, які відкрили вимушені переселенці у Львові.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!