Де та коли у Львові відбудеться матч за світову шахову корону

2164 0
1 березня 2016 року у місті Львові розпочнеться Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
фото: rus-img2.com, colonelcassad.livejournal.com, zik.ua

фото: rus-img2.com, colonelcassad.livejournal.com, zik.ua

Як розповів секретар Львівської обласної шахової федерації Назар Фірман, матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок складатиметься з понад 10 ігор та триватиме до 17 березня 2016 року.

«Для мене було дуже важливо, щоб цей матч відбувся саме в Україні, оскільки в нас не так часто проводяться заходи такого масштабу. Звичайно, що мені дуже приємно, що Чемпіонат пройде саме у Львові, оскільки тут мене знають та  підтримують», – сказала Марія Музичук.

За словами Марії Музичук, зараз триває робота над формуваням команди, яка працюватиме з нею під час матчу. Чемпіонка також розповіла, що активно готується до поєдинку. Зокрема Марія Музичук зазначила, що бере участь у 10-13 турнірах щороку.

Читайте також: Марія Музичук про шахи та любов до Львова

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний повідомив, що в серпні цього року запрацював Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року.

Окрім цього,  у Львівській обласній державній адміністрації створили робочу групу та Дирекцію з підготовки та проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові, які безпосередньо займаються організацією самого матчу, а також інших спортивно-мистецьких заходів в межах підготовки до Чемпіонату.

Місцем проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок визначили Палац Потоцьких, а церемонії офіційного відкриття та закриття Чемпіонату відбуватимуться у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Нагадаємо, із наступного навчального року в усіх львівських школах запровадять уроки гри в шахи

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!