Коли та як зміниться галузь медицини?

2693 0
2015 рік стане «майданчиком для проведення повномасштабної реформи медичної галузі» в Україні. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у п’ятницю, 23 січня.
фото: zoda.gov.ua

фото: zoda.gov.ua

За словами міністра, перед тим, як змінювати систему, Міністерство здійснює аудит лікарень та поліклінік, щоб «мати чіткі обрахунки вартості послуг та дані про медичні заклади», пише Радіо Свобода.

Олександр Квіташвілі повідомив, що наразі в Україні працює 8 300 лікарень та поліклінік і 75% грошей з державного бюджету витрачається на їхнє утримання.

«Ці гроші потрібно ефективно перерозподілити. Замість оплати старих ліжок у лікарнях їх потрібно використовувати на лікування пацієнтів. В подальшому кошти мають йти за пацієнтом в лікувальні заклади, а лікарі отримувати легальну та достойну оплату праці», – сказав Квіташвілі.

Що ж до коштів, закладених у держбюджеті нинішнього року на галузь охорони здоров’я, посадовець повідомив, що загальні видатки становлять близько 60 мільярдів гривень, що на майже 4 мільярди гривень більше, ніж 2014 року.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!