Коли у Львові цього року пролунає останній дзвоник для школярів

39270 0
Кожна школа сама має вирішити, коли завершиться навчальний рік.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Навчальний рік у школярів Львова та області завершиться по-різному. В одних учнів це буде звично наприкінці травня, проте в інших – у червні. Усе залежить від того, скільки канікул вони використовували упродовж року. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: Як цьогоріч будуть зараховувати дітей у перший клас. МОН назвало умови

За його словами, педагогічна рада кожної школи сама ухвалює рішення про завершення навчального року.

«Відповідно до Закону про повну загальну середню освіту, навчальний рік має тривати 175 днів. Оскільки різні школи по-різному використовували час для канікул, а їх повинно бути не менше 30 днів, не враховуючи літніх упродовж року, навчання у різних школах завершиться по-різному», – каже Олег Паска.

За його словами, більшість шкіл Львівщини все ж навчання завершать наприкінці травня, проте будуть й такі, хто в червні. Учні молодших класів закінчать навчання у 20-х числах травня.

«Точно те, що навчальний рік для учнів має завершитися до 1 липня. Довше цієї дати навчання тривати не може. Які школи і коли саме закінчать навчання, стане відомо наступного тижня. Зараз інформацію ми узагальнюємо», – зазначає Олег Паска.

Читайте також: Знайдіть свою школу. Інтерактивна мапа за адресами у Львові

Про останній дзвоник у львівських школах стане зрозумілою наступного тижня. Як стало відомо Тvoemisto.tv, у деяких школах та ліцеях Львова навчання триватиме до 4 червня.

Нагадаємо, старшу школу і гуртки на карантин відправили ще всередині березня. Своє навчання учні 5-11 класів відновили цього тижня, 5 травня.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!