Коли у Львові відновлять озеро на Панча

3252 0
На відновлення озера та облаштування громадського простору цього року виділили 3 мільйони гривень. А потрібно близько 10-ти.
фото: сторінка Ігоря Зінкевича у Facebook

фото: сторінка Ігоря Зінкевича у Facebook

У Львові цього року почнуть облаштовувати громадський простір та впорядкують водойму на вул. Панча, 8-10 у Львові. Восени торік мешканці району підтримали цей проєкт на Громадському бюджеті.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv заступник голови Шевченківської райадміністрації Святослав Костяка, простір повністю облаштують уже наступного року. Цього ж року на роботи виділили 3 мільйони гривень і 650 тис грн на виготовлення проєкту простору.

«Ми підписали угоду на 650 тис. грн із "Інститутом просторового розвитку" на розробку проєкту благоустрою цієї водойми та прилеглої території, за яким також відновлять і саме озеро, його наповнення, бо наразі рівень води там коливається на рівні 30%-50%», – повідомив Святослав Костяка.

Через це у спекотну погоду, особливо влітку, рівень води знижується, вода прогрівається і в цьому місці з’являється неприємний запах, каже посадовець.

Проєкт передбачає також облаштування нового дитячого майданчика поруч, вуличне освітлення, встановлення лавочок, урн.

Читайте також: Озеро Стосіка на Замарстинівській обіцяють зберегти, а навколо зробити сквер

За словами Святослава Костяки, озеро на Панча є доволі складним об’єктом як із точки зору проєктування, так і з виконання робіт, а водойма має свою специфіку.

«Попередньо виглядає, що вартість робіт буде орієнтовно 10 мільйонів гривень, наразі наявні ресурси 3 млн. Оголосимо тендер і плануємо цього року розпочати, а завершити уже наступного», – розповів Святослав Костяка.

За його словами, до кінця червня «Інститут просторового розвитку» має напрацювати попередній варіант простору, у ще до двох місяців займе експертиза проєкту.

Як уточнила Тvoemisto.tv авторка проєкту, архітекторка ЛКП «Інститут просторового розвитку» Христина Чорноус, проєкт переробляють заново, але він залишиться у тому ж стилі, який готували ще у 2018 році.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!