Коли у Львові облаштують мале транспортне кільце. Схема

4848 0
Водночас у Львові створюють низку пішохідних зон.

Реалізувати проект малого транспортного кільця навколо центральної частини Львова планують у 2020 році. Про це під час брифінгу повідомив керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

За його словами, облаштування малого транспортного кільця також включає розширення пішохідних зон усередині нього. 

«Якщо проголосують депутати, то ми плануємо реалізувати проект кільця у 2020 році. Тоді у центральній частині міста з’явиться багато пішохідного простору. Це краще, аніж просто віддавати вулиці під паркування. Деякі вулиці вже готові до цього, оскільки вони не мають транзитного значення. Такою вулицею є, наприклад, Руданського та Курбаса», – сказав Олег Шмід.

Зокрема пішохідними можуть стати вулиці Ференца Ліста, Банківська та Наливайка. Нині вони мають транзитне значення, яке має зникнути після впровадження кільця.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

«Тоді львів’яни отримають пішохідний променад, який часом перетинатимуть транзитні вулиці, але здебільшого він буде сталий, наприклад  вулиці Руданського, Ліста, Банківська, Крива Липа, Курбаса, Тиктора, Наливайка та Михайлишина. Зовсім звільнити їх від паркування не можна, оскільки там живуть люди, які потребують паркомісць», – додав очільник ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Обмежень для транспорту всередині кільця не планують, втім рух по кільці мають зробити більш привабливим, аби авто не хотіли заїжджати всередину.

Приблизна схема кільця обмежуватиметься вулицями: Городоцькою, Лепкого, Університетською Словацького, Стефаника, частково проспектом Шевченка, Фредра та Герцена, Шухевича, Кльоновича та Богомольця, Франка, Винниченка, Кривоноса, Гонти та Гавришкевича.

Транзитними залишаться вулиці Коперника, проспект Свободи, проспект Шевченка, вулиці Князя Романа, площі Соборна та Галицька, вулиця Гнатюка та Підвальна.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Нагадаємо, у лютому на засіданні виконавчого комітету ЛМР створили мале транспортне кільце, замовником якого є ЛКП «Львівавтодор». Оточити Львів пішохідним кільцем планують майже три роки, проте лише цього року про проект заговорили на практичному рівні. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!