Коли у Львові підвищать тариф на проїзд

3313 1
Громада міста повинна визначити час, відколи буде відкориговано тариф на проїзд у міському автобусному транспорті, а також суму, на яку, власне, буде здійснено коригування. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради із посиланням на мера Львова Андрія Садового.

Також він зазначив, що найближчим часом мають відбутись повторні громадські слухання щодо цього питання.

«Моя б воля, я б ніколи цього не робив. Відбулась перша серія громадських слухань. Були дуже гарячі дискусії. Зараз буде друга черга громадських слухань. Власне, громадськість повинна визначити той час і суму, на яку ми будемо робити коригування. Плануємо у найближчий тиждень-два фіналізувати цей процес», – сказав міський голова.

Втім, думки про те, коли саме мають бути проведені наступні слухання, розділилися. 

«На громадських слуханнях люди не почули один одного. Діалогу не відбулося. Думки людей були не почуті та не зрозумілі іншою стороною. Ми повинні провести такі слухання повторно. Думаю, варто повторні слухання провести на наступний тиждень і все ж таки вислухати один одного», – сказав у коментарі Tvoemisto.tv Валерій Веремчук, депутат із комісії інженерного господарства,транспорту і зв'язку Львівської міської ради.

«Ми всі бачили, чим закінчилася дискусія щодо зміни тарифу на проїзд вчора. Думаю, якщо провести повторні слухання найближчим часом – матимемо такий самий результат. Емоції мають хоч трохи вщухнути, і тоді можна буде провести ще одні слухання», – вважає начальник відділу громадського партнерства Орест Файфурка. 

Начальник управління транспорту та зв'язку ЛМР Віктор Щир також вважає, до різні думки львів'ян мають бути почуті та вислухані. Зокрема, каже він, сказати свою думку щодо зміни вартості на проїзд мають не лише пільговики, але і інші категорії львів'ян, зокрема одинокі матері, що отримують 1 800 грн зарплатні. А от коли саме варто проводити наступні слухання, Віктор Щир відповісти не зміг. За його словами, доки чинне рішення виконкому щодо обмеження терміну пільгового проїзду, перевізники готові певний час їздити за старою ціною. Натомість, за його словами, заклики, що звучали на слуханнях щодо того, що ціна на проїзд має залишитися старою, а обмеження пільг мають скасувати,  призведуть до транспортного колапсу, коли перевізники просто відмовляться працювати.

Разом із тим, Віктор Щир зазначив: рішення щодо того, коли мають бути проведені наступні слухання, має прийняти виконком ЛМР.

Нагадаємо, 2 квітня громадські слухання щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті у Львові завершилися сутичкою і були перервані через недотримання регламенту. 

Як повідомлялося раніше, 15 квітня львів'яни планують оголосити одноденний пасажирський страйк і ігнорувати маршрутки.


Читайте також:
7 Квітня, 2015 02:51
Vito Була б його воля... то вся приватна власність і бізнес були б записані на нього, чи то на дружину яка більше заробила. Ну на 25% точно в кожному б об'єкті.
А так немає в нього волі стримуватись і віджимаються об'єкти почерзі, методично, один за одним... а там гляди й уся країна повірить в його святість та запросить вершити волю :(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!