Коли у Львові в Стрийському парку запрацює оранжерея

4838 0
Наразі у Львові вже завершують ремонт оранжереї у Стрийському парку. Спеціально для Tvoemisto.tv начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка розповів про те, коли планують висаджувати рослини і як львів’янам висловити думку стосовно того, які саме культури вони хочуть бачити у теплиці.
фото: lvivcenter.org, tvoemisto.tv

фото: lvivcenter.org, tvoemisto.tv

Андрій Галушка  зазначає, що оранжерею вже практично вдалося повернути до життя: «Роботи над теплицею на стадії за вершення –  виконали більше 80% передбаченого. Уже повністю облаштували опалення, збудували скляну обшивку. Ми намагалися якомога більше використовувати сучасних технологій. До прикладу, ми встановили котли на дровах, які дозволяють бути незалежними від палива».

Також начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради додав, що до 1 травня планують повністю закінчити реконструкцію. Щоб заповнити теплицю експонатами у міському бюджеті передбачили 95 тисяч гривень на закупівлю рослин.

«Нині ми чекаємо пропозицій від львів’ян про те, що вони там хотіли би бачити в теплиці, бо це додасть їй актуальності і ваги.  Будемо збирати думки громадських природоохоронних організацій, представників освіти та науки. Адже прагнемо, щоб ця оранжерея залучалася в освітніх та наукових цілях. Вже співпрацюємо із ботанічним садом університету Франка, щоби він надав свої пропозиції щодо наповнення оранжереї.

Після того, як опрацюємо усі пропозиції і проведемо тендерні процедури, на осінь ми заповнимо оранжерею рослинами.  Колись у Львові була така традиція, що в цій теплиці зберігалися  рідкісні рослини, які влітку виставляли на територію міста.  Плануємо таку практику відновлювати і взимку притримувати рослини, які влітку прикрашатимуть місто»,  – каже Андрій Галушка.

Якщо львів’яни мають пропозиції і хочуть висловити думку про те, що варто на їх думку висадити в оранжереї, то їм пропонують написати звернення безпосередньо міському голові або ж зареєструвати електронну петицію. Також ідеї можна подавати в управління екології.  Андрій Галушка зазначає, що добре було б, якби пропозиції мали хоча б мінімальну аргументацію.

Читайте також: До та після ремонту: Як виглядатиме оранжерея у Стрийському парку

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!