Коли у Львові відкриють для руху транспорту квазікільце на вулиці Шевченка

9973 0
Затримки були через неточності у проєкті.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

Вулицю Шевченка, на відрізку від Залізничної до Левандівської, де організовують кільцевий рух, планують відкрити для проїзду транспорту вже з наступного тижня. Про повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на міського голову Львова Андрія Садового в ефірі радіо «Львівська хвиля».

Затримки були через неточності у проєкті.

«Проєктанти так запроектували колію, що трамвай не міг їхати. Тому мали затримку з асфальтуванням. Натомість вчора почали класти останній шар асфальту на квазікільці і, як ми й анонсували, в першій декаді серпня відкриємо його для руху транспорту», – каже він.

Читайте також: У Львові відремонтують ще одну частину вулиці Шевченка

Окрім цього, за його словами, зараз у Львові займаються проєктуванням вул. Суботівської, яка з'єднає Левандівку з мікрорайоном Рясне-2, зокрема, щоб там курсував тролейбус.

Нагадаємо, що роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» за 89,6 млн грн. 

Саму вулицю Шевченка реконструюватимуть у три етапи: будуватимуть кільце, далі візьмуться за реконструкцію другої ділянки – вулиці від Хорватської до Ярослава Мудрого, й далі до Залізничної. У бюджеті розвитку на 2020 рік на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого заклали 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних. Загалом реконструкція вулиці Шевченка має тривати два роки.

Проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!