Коли у Львові запрацюють нові зони для паркування

2257 0
Зараз у Львові є лише дві зони паркування, проте має бути п’ять.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У червні виконком ЛМР затвердив Концепцію розвитку громадського транспорту та паркування, у якій, зокрема, йдеться про зміну зон паркування у Львові. Замість наявних двох зон планується запровадження п’яти.

  • Перша зона (5 хв. ходьби пішки до ратуші – висока вартість години паркування)
  • Друга зона (1-15 хв. ходьби пішки до пл. Ринок – дешева перша година, наступні години матимуть відносно високу вартість паркування. Зона призначена для перехоплення авто в межах Малого транспортного кільця)
  • Третя зона (15-30 хв. пішої ходьби до центральної частини міста – призначена для кількагодинного паркування за фіксованого середньою ціною за годину)
  • Четверна зона (охоплює решту частину міста)
  • П’ята зона (паркувальні майданчики навколо автовокзалів, залізничних станцій, аеропортів чи торгових центрів. Перші 1-3 години – безкоштовні, наступні – мають середню ціну).
     

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv в. о. начальника управління транспорту Олега Партики, проєкт нових зон паркування зараз у розробці.

Читайте також: Що таке перехоплювальні парковки та як вони можуть покращити Львів

«Його планують подати у вересні на першу чи другу сесію міської ради. Якщо його погодять, то, можливо, нова концепція запрацює уже до кінця року, проте наразі важко щось говорити. Відповідно до формування нових зон має зростати і вартість за паркування. Це спонукатиме людей користуватись громадським транспортом», — каже він.

Якою буде вартість паркування в нових зонах, поки що невідомо. За словами Олега Партики, їх встановлюватиме департамент економічного розвитку.

«Наразі відомо одне — вартість паркування зміниться і для приватних, і для комунальних стоянок автомобілів. Разом зі зростанням вартості паркування посилиться і контроль незаконних стоянок», — говорить він.

Нагадаємо, що до Голосківського кладовища планують прокласти тролейбусну лінію.

Роман Симович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!