Коли у Львові завершать ремонт пам’ятника Шевченку

3166 0
Цього року пам’ятник Тарасові Шевченку зазнає наймасштабнішої реконструкції з часу встановлення. Його оновлення планують завершити до кінця місяця.
фото: Rostyslav Vasiuta, Андрій Польовий

фото: Rostyslav Vasiuta, Андрій Польовий

На виконання реставраційних робіт із міського бюджету виділили 1 млн 190 тис. грн, натомість площі біля пам’ятника цього року не чіпатимуть. “Загалом завершені роботи по “хвилі”, також дочищають постамент. Проводять роботи із замощення сходинок, переходимо до роботи з вертикальними площинами. Загалом усе йде за графіком. Якщо дозволить погода, то до кінця вересня роботи закінчимо”, – розповів Андрій Зозуля, заступник голови Галицької районної адміністрації Львова.

Читайте також: Чим може пишатися Львів із часів Незалежності? Пам’ятники. Результати опитування

Щодо площі перед пам’ятником, то її ремонтуватимуть не раніше наступного року. “Це роботи капітального характеру. Вони передбачають проект і певні процедури. Йтиметься про великі суми, які потребуватимуть тендерних процедур. Цього року не вдасться масштабно ремонтувати площу. Та це у планах є, бо коли зробимо пам’ятник, а площа залишиться такою, це буде недобре”, – додає Андрій Зозуля.  

Читайте також: На яких вулицях Львова замінять тепломережі

Перед початком відновлювальних робіт Галицька райадміністрація зверталася до НУ “Львівська політехніка” стосовно надання рекомендацій щодо техніки виконання робіт із відновлення бетонних і гранітних конструкцій постаменту, інформує прес-служба міськради. “Роботи складні. Інститут дуже довго обстежував висоли на пам’ятнику і стан самого бетону. Ці експертизи зробили, аби уникнути повторення ситуації із зовнішнім виглядом пам’ятника через декілька років”, – зазначив Андрій Зозуля. 

Нагадаємо, раніше повідомляли, що постамент пам’ятника Тарасові Шевченку встигнуть відреставрувати до Дня Незалежності.

Джерело: Львівська Пошта

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!