Коли у Львові з’являться 100 нових низькопідлогових автобусів

4095 0
Виготовляти автобуси для Львова хочуть 5 компаній, серед них і львівський «Електрон».
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

100 низькопідлогових автобусів, які планували цього року купити для Львова, надійдуть вже 2021 року. Наразі компанії, що зголосилися виготовляти автобуси, досі проходять перевірку. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Львівська міськрада хоче позичити 3 мільйони євро на облаштування 10-ти трамваїв під низькопідлогові

Новий транспорт планують купити у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» за кошти Європейського інвестиційного банку. Виготовляти автобуси для Львова хочуть 5 компаній: «Богдан», «УкрЄвроМаз», «Сучасні вантажівки», Otokar (Туреччина) та «Електрон».

«Переможця тендеру ще не визначили. У нас є 5 учасників і документацію кожного треба ретельно перевірити у кількох напрямках. Зокрема, чи має компанія фінансові ресурси, щоб виконати цей контракт – банківські гарантії, кредитні лінії, наявність коштів на рахунках. Також перевіряють досвід та найнижчу ціну, а ще наскільки виріб, який пропонує учасник, відповідає технічним вимогам замовника», – каже Андрій Білий.

Перевірку мали завершити у липні-серпні, проте процес затягнувся. Посадовець пояснює це тим, що думки тендерного комітету замовника і консультанта розійшлися, а нові узгодження потребують додаткового часу.

«На жаль, такі речі дуже важко прогнозувати, бо багато учасників, перевірки, погодження... Цьогоріч автобуси вже не отримаємо, бо не встигнемо пройти всі необхідні процедури. Найімовірніше, вони надійдуть до кінця наступного року. Цього року плануємо принаймні завершити тендер, визначити переможця та підписати контракт», – пояснив Андрій Білий.

Читайте також: Львів купить 10 нових трамваїв у «Електрона»

Нагадаємо, що ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР підтримали у листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість вирішили купити 100 великих. На це ЄІБ виділив по 12 млн євро. 10 нових трамваїв Львів купить в «Електрона».

Також Львів придбав 50 нових тролейбусів. У наступні два роки Львів візьме кредит на 100 тролейбусів із автономним ходом, а також спільно із приватними перевізниками планує купити 250 елеткробусів.

Оля Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!