Коли у Львові з’явиться 3G?

5450 0
Фактично, Львів готовий до запровадження 3G. Новітній вид зв’язку може з’явитися у нашому місті вже до осені.

Три провідні українські оператори мобільного зв’язку отримали внаслідок тендеру по одній із трьох ліцензій на запровадження 3G. Серед переможців: «Астеліт» (торговельна марка life;), «МТС-Україна» та «Київстар». Ці компанії мають за півтора року забезпечити сучасний зв’язок в обласних центрах, а не більш як за шість років – і в усіх райцентрах й містечках та селищах-десятитисячниках. Оператори кажуть, що за кращий зв’язок доведеться платити дорожче.

За попередніми умовами, зв'язок у новому форматі повинен з’явитися протягом 18 місяців. Однак мобільні оператори обіцяють появу 3G у деяких містах вже до осені. Одним із таких міст є Львів, інші – Київ та Одеса. Це «чисті» населені пункти, де вже сьогодні можна запроваджувати мережу. Проте нині частоти ще належать військовим.

Читайте також: Як розвинути Львів технологічно? Думки експертів

Протягом наступних шести років мережа 3G має покрити всю України, разом з автомобільними та залізничними шляхами. Для компаній це неприбуткові території, тому на цих частинах встановлюватимуть обладнання спільними зусиллями. Однак, поки «Київстар», «МТС» та life;) вибудовують стратегії розвитку 3G в Україні, більша частина цивілізованого світу вже активно користується  більш сучасним стандартом зв’язку – 4G.

За матеріалами: ФорбсРадіо Свобода, Вести.Бизнес.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!