Коли у школах Львова з’являться шахові гуртки?

2802 0
Невдовзі школярі Львова зможуть опановувати гру в шахи. Із наступного навчального року в школах запровадять посаду керівника шахового гуртка, а поки що шукають тренерів, які будуть навчати дітей.
фото: wwwomen.today, women-journal.com

фото: wwwomen.today, women-journal.com

Під час засідання сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу про затвердження Програми розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 рр., - інформує прес-служба міста.
 

«Ми плануємо ввести гуртки шахів у кожному загальноосвітньому навчальному закладі, тобто це - 118 навчальних закладів. Основним завданням програми є залучення дітей до занять гри у шахи. Із 1 першого вересня ми плануємо ввести посаду керівника шахового гуртка у кожен навчальний заклад.

Відповідно, до роботи будуть залучатися як тренери Львівської обласної федерації шахів, так і вчителі загальноосвітніх навчальних закладів міста. Плануємо завершити підбір вчителів приблизно до 15 серпня, а далі проводити навчальні семінари і тренінги для них. Участь у гуртку може взяти будь-який школяр, але пріоритетом є учні 1-4 класів», - повідомила Зоряна Довганик, в. о. начальника управління освіти ЛМР.

Читайте також: Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають?

За словами начальника управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимира Шнайдера, створюється структура, коли кожна школа відкрита для шахів. Також він додав, що з жовтня стартує також шкільна Ліга шахів. «У школах працює близько 12 шахових гуртів, які ведуть професійні тренери з шахів. Ми створюємо структуру, коли кожна школа відкрита для шахів, де діти можуть отримати базові знання. Ті діти, які мають більші навички, зможуть перейти в гурток, який веде Шаховий клуб від Федерації шахів. І наступний ранг - це спортивна дитячо-юнацька школа, яка знаходиться на вулиці Фредра, куди діти також можуть долучатися», - говорить він.

Окрім того, усі охочі тренувати дітей грі у шахи можуть залишити свої контакти за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!