Коли українці отримають доплату до зарплат і пенсій

3839 0
Підписаний Президентом Закон передбачає перенесення індексації прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня 2015 року. Доплати до зарплат і пенсій українці отримають вже наступного місяця.

Від 4 жовтня пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень. Підвищену заробітну платню для бюджетникам виплатять у першій декаді жовтня. Про це Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у неділю під час програми «10 хвилинах із Прем'єр-міністром».

Читайте також:  На скільки зростуть зарплати й соціальні виплати? Інфографіка

Яценюк нагадав, що минулого тижня парламент конституційною більшістю підтримав законопроект Уряду щодо підвищення заробітних плат і пенсій. Відповідно до нього, середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19%. Зокрема, 19% – для висококваліфікованих працівників, 13% – пенсіонерів.

За словами прем'єр-міністра,  у місцевих бюджетах є необхідні кошти для виплати підвищеної заробітної платні бюджетникам, адже «внаслідок бюджетної децентралізації отримали додатково 40% доходів». «Центральний бюджет дає свою суму коштів, місцеві бюджети мають також необхідну суму коштів для забезпечення 100%-ї виплати всіх підвищених соціальних стандартів, про що Кабінет Міністрів України вже прийняв відповідне рішення», – підкреслив Глава уряду.

Читайте також: Українці платитимуть податки по-новому: деталі про можливі нововведення

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав зміни до держбюджету на 2015 рік (щодо підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати). Документ встановлює з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1 тис. 330 грн, для працездатних осіб – 1 378 тис. грн, для осіб, які втратили працездатність – 1 074 тис. грн з відповідним збільшенням витрат на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомога сім'ям із дітьми та одноразові допомоги, стипендії аспірантів і докторантів. Загалом зарплати і пенсії зростуть на 13-18%.

За матеріалами Укрінформу, Урядового кур’єра, НВ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!