Коли в «Дії» з’являться сертифікати про одужання від Covid-19 і ПЛР-тести. Пояснення

1670 0
Для тих, хто перехворів, сертифікати в «Дії» з’являться у листопаді, можливо, на початку місяця.
Фото: ROBIN WORRALL

Фото: ROBIN WORRALL

Сертифікати про одужання від коронавірусу та ПЛР-тести, дійсні протягом 72 годин, мають з’явитися в мобільному додатку й на порталі «Дія» в листопаді 2021 року. Про це повідомляє Громадське з посиланням на інтерв'ю керівника із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислава Баніка.

Зараз відомство готується запускати в «Дії» сертифікати про ПЛР-тести. Для цього потрібно, щоб інформація про них вносилася в систему «Електронне здоров'я», але зараз на це погодилася тільки одна мережа лабораторій. А втім, уже через кілька днів Мінцифри планує почати бета-тестування сертифікатів про тести.

Читайте також: На порталі «Дія» можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн

«Якщо в людини немає щеплення, і вона хоче створити Covid-сертифікат на основі ПЛР-тесту — потрібно зайти на сайт лабораторії або у відповідний розділ у «Дії» та перевірити, чи відвантажує саме ця лабораторія результати тестування в систему»,  додав Банік.

За його словами, такий сертифікат діятиме 72 години з моменту, коли дані про тест були завантажені в систему, а не коли людина вирішила його створити.

Для тих, хто перехворів, сертифікати в «Дії» з’являться у листопаді, можливо, на початку місяця. 

Читайте також: Нова відмітка у посвідченні водія. У МВС попереджають про важливі зміни

«Там також є особливість із внесенням даних про те, що людина хворіла на COVID-19 і потім зробила тест, який підтвердив одужання. Тут є роль і медичної системи. Тому чекаємо в листопаді, щоб там були повноцінно всі дані», – пояснив він.

Нагадаємо, що у листопаді Міністерство цифрової трансформації представить також нові послуги на порталі державних послуг та додатку «Дія», які дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!