Коли в Україні будуть святкові вихідні, та скільки днів доведеться відпрацювати

20025 0
Перші вихідні уже незабаром, на католицьке Різдво – 25 грудня.
Фото: Всім

Фото: Всім

Календар вихідних в Україні щороку змінюється. Кабінет міністрів України переніс робочі дні у 2021 році, аби раціонально використати робочий час і створити сприятливі умови для святкування Різдва, Дня Незалежності та Дня захисника України.

Перший святковий вихідний – 25 грудня. З 2017 року в Україні неробочим днем є католицьке Різдво 25 грудня, припадає воно на п'ятницю.

Читайте також: Де у Львові можна зустріти святого Миколая попри карантин. Локації, ціни

Четвер 31 грудня – робочий день, однак скорочений на годину. А вже наступного дня розпочнуться триденні вихідні: з п'ятниці, 1 січня, по неділю, 3 січня.

Вихідним буде і 7 січня – Різдво за юліанським календарем. У цей день святкують всі українські православні церкви, Українська греко-католицька церква та більшість євангельських християн.

Переддень Різдва – середа 6 січня перед робоча, але працювати рекомендують за скороченим графіком.

Кабмін рекомендує роботодавцям перенести робочий день з п'ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня. Так буде 4 вихідних поспіль: з 7 по 10 січня.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!