Коли в Україні може з’явитися 4G

2084 0
Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації впродовж найближчих років планує розпочати ліцензування зв’язку четвертого покоління.
фото: watcher.com.ua

фото: watcher.com.ua

Можливість запровадження 4G в Україні з’явиться не раніше 2017 року. Про це повідомив глава відомства Олександр Животовський, виступаючи на конференції Ukrainian Telecoms Forum 2015. За його словами, найближчим часом регулятор презентує дорожню карту впровадження 4G. Для того, щоб запустити запровадження 4G, за словами Животовського, потрібно провести ревізію використання радіочастотного ресурсу.

Читайте також: 3G у Львові. Порівняння цін мобільних операторів

За словами Животовського, є п’ять основних діапазонів частот, де можна буде впроваджувати 4G: 800 МГц, 900 МГц, 1800 МГц, 2300 МГц, 2500 МГц. Міжнародний телекомунікаційний союз до стандартів четвертого покоління пропонує відносити стандарти мобільної передачі LTE-Advanced (3GPP LTE Release 10) та WiMax Release 2 (IEEE802.16m).

Нагадаємо, у лютому 2015 відбувся аукціон 3 ліцензій на 3G-зв’язок. Їх отримали Київстар, МТС Україна та Астеліт (life :)). Протягом наступних шести років мережа 3G має покрити всю України, разом із автомобільними та залізничними шляхами. Для компаній це неприбуткові території, тому на цих частинах встановлюють обладнання спільними зусиллями. Однак, поки компанії-оператори вибудовують стратегії розвитку 3G в Україні, більша частина цивілізованого світу вже активно користується  більш сучасним стандартом зв’язку – 4G.

Джерело: Економічна Правда, Watcher

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!