Коли в Україні можна буде придбати вакцину проти Covid-19?

1502 0
Ймовірно, вакцина у вільному доступі з'явиться наприкінці року.

Вакцина проти Covid-19 може з’явитися на комерційному ринку пізніше, ніж влітку 2021 року. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, пише «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів'ян, які отримали щеплення від коронавірусу

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозував, що придбати вакцину можна буде ще «до літа». Втім, Михайло Радуцький зазначає, що нині виробники вакцини заявляють, що співпрацюють, торгують лише із державами.

«Міністр говорив, що не раніше літа, але я думаю, що пізніше. Поки виробники офіційно заявили, що вони торгують лише з державами. Є мільйон бажаючих за свої гроші завезти вакцину і почати вакцинувати в приватних клініках, але ці спроби завершуються нічим, тому, що всі виробники просять лист від уряду, що він на це погоджується. Уряд України, як і будь-який інший уряд, такого листа не дасть», – сказав Радуцький.

Нагадаємо, що в Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти Covid-19 вакциною Covishield виробництва індійського підприємства Serum Institute. З 1 березня можливі залишки вакцини від коронавірусу дозволили використовувати для щеплення громадських діячів, аби популяризувати імунізацію.

На Львівщині проводять підготовку до третього етапу вакцинації від коронавірусної інфекції. Наразі триває другий, під час якого можуть вацинуватися люди віком від 80 років і старші.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!