Коли вакцинуватимуть другою дозою і скільки з нової партії AstraZeneca виділять на повторні щеплення

1268 0
Усі, хто щепився протягом лютого-березня-квітня, отримають своє друге щеплення впродовж травня-червня-липня.
Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Із нової партії вакцини AstraZeneca, яку Україна отримала в межах Глобальної ініціативи COVAX вчора, 23 квітня, частину залишать на друге щеплення для українців. Зокрема, його у травні отримають близько 10 тисяч людей. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров' я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Стосовно того, яка кількість людей буде щепитися другою дозою, – це орієнтовно 10 тисяч, які будуть потребувати другого щеплення в травні 2021 року. Упродовж травня, як мінімум, у межах Глобальної ініціативи COVAX у нас очікується поставка близько 1,4 млн доз вакцини AstraZeneca», – каже він.

Читайте також: За три дні на Львівщині надійшло майже три сотні заявок на вакцинацію

Заступник міністра додає, що всі, хто щепився протягом лютого-березня-квітня, отримають своє друге щеплення впродовж травня-червня-липня. Запевнив, що проблем не буде.

За словами Віктора Ляшка, партія вакцини буде доправлена на національний склад, а від завтра її розвозитимуть на регіональні склади, звідти – до кабінетів щеплень.

«Щеплення розпочнеться в більшості регіонів у середу», – додав санлікар. Окрім цього, МОЗ також очікує на поставку найближчим часом вакцини AstraZeneca, виробленої Serum Institute (Індія).

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

Нагадаємо, що всі вакцини AstraZeneca проти Covid-19, незалежно від країни виробництва, є взаємозамінними. Людям, яким зробили перше щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові, можна робити друге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленою в інших країнах.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!