Коли відкриють для проїзду Бескидський тунель

2832 0
Новозбудований тунель розташований у Карпатах на Бескидському перевалі.
фото: Укрінформ

фото: Укрінформ

25 травня 2018 року відкриють для руху потягів новий двоколійний Бескидський тунель. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на регіональну філію «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».

Станом на першу декаду січня в самому тунелі вже прокладено 900 м колії, а загалом (включно з підходами до тунелю) – 2350 м. З обох сторін біля Східного порталу ускладнено стрілочний перевід. Енергетики встановлюють опори контактної мережі та жорсткі поперечини.

Читайте також: За Бескидським тунелем. Що нам дасть нова залізниця до Словаччини

Раніше було споруджено пожежні резервуари на Східному і Західному порталах із загальним об’ємом 450 т води. Крім того, на Західному порталі будівельники звели споруди для воєнізованої охорони, трансформаторної підстанції, електрощитової та встановили лотки водовідведення.

Нагадаємо, новий Бескидський тунель почали будувати у 2013 році і закінчили у жовтні 2017-го. Новий двоколійний тунель має пропускати до 200 поїздів на добу швидкістю 60-70 км/год. Загальна кошторисна вартість його будівництва за проектом становить 2 193 916,263 тисячі гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!