Уздовж трамвайної лінії на Сихів встановлять нові світлофори. Інтерактивна мапа

5915 0
Нещодавно світлофорний об’єкт встановили на перехресті вулиці Угорської, Навроцького та проспекту Червоної Калини.
Фото: Фirtka.if.ua

Фото: Фirtka.if.ua

Проект «Трамвай на Сихів», окрім заміни комунікацій, прокладання трамвайної колії та оновлення дороги, передбачав встановлення 6-7 світлофорних об’єктів, які б надавали пріоритет для проїзду громадського транспорту. Втім трамвай №8 запустили у листопаді 2016 року, а світлофорні об’єкти встановлюють і досі.

Читайте також: Де та коли на Личаківській встановлять «розумні» світлофори. Інтерактивна мапа

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу з обслуговування світлофорних об’єктів  ЛКП «Львівавтодор» Мирослав Туркевич, цього року вздовж маршруту мають змонтувати ще два об’єкти. Усі світлофори на сихівській лінії матимуть пріоритетний проїзд трамвая.

«Торік встановили 3 світлофорні об’єкти вздовж дороги на Сихів, цього року буде ще 2 світлофорні об’єкти. Обладнання вже провели. Втім, думаю, до кінця року їх мають встановити», — розповів Мирослав Туркевич.

Зокрема йдеться про світлофорні об’єкти на проспекті Червоної Калини, 46 — Дитяча поліклініка та проспекті Червоної Калини, 70 з облаштуванням пішохідних переходів на вул. Скрипника та Кос-Анатольського.

Читайте також: Львів закупить 11 нових світлофорів

Нещодавно світлофорний об’єкт встановили на перехресті вулиці Угорської, Навроцького та проспекту Червоної Калини. Поки що його тестують. Ще один світлофор з’явився на вул. Стуса (біля парку Залізна вода). Крім цього, за словами Мирослава Туркевича, вздовж трамвайного маршруту №8 планують реконструювати та встановити «розумний» світлофор на перехресті вулиць Івана Франка та Стрийської. 

Читайте також: Щось пішло не так. Як новий світлофор провокує аварії

Раніше німецькі світлофорні об’єкти з пріоритетом проїзду трамвая встановили на перехрестях Івана Франка — Князя Романа — Левицького, Червоної Калини — ринок «Верхній Шувар», проспект Червоної Калини — вулиця Сихівська (біля кінотеатру Центру Довженка) — проспект Червоної Калини (поблизу ТЦ «ВАМ»). 

Торік у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила повідомляв, що вартість одного «розумного» світлофорного об’єкта (з адаптивною системою регулювання) становить близько 700 тисяч гривень. Звичайного – 300 тисяч. Раніше такі світлофори встановили за маршрутом трамвая №2 та №6.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!