У Львові пропонують ліквідувати пішохідний перехід біля Оперного театру

4908 2
У «Муніципальній варті» кажуть, що таким чином вдасться обмежити роботу машинок -атракціонів.
Фото: google maps

Фото: google maps

У ЛКП «Муніципальна варта» пропонують ліквідувати пішохідний перехід біля Оперного театру. Про це у коментарі Tvoemistо.tv повідомив керівник ЛКП Богдан Мільяр.

Читайте також: Судова карусель. Чому заборона на дитячі машинки у центрі не працює

Минулого тижня він ініціював відповідне рішення на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху, втім його не підтримали. За словами Богдана Мільяра, таким чином вдалось би перешкодити проїзду дитячих машинок до площі перед Оперним театром.

«Ідея була дуже проста і, як на мене, цілком логічна. У нас є підприємиця, у якої прокатний пункт із машинками-атракціонами на проспекті Свободи, 41. Вона іноді видає машинки біля Оперного театру, а іноді – через дорогу, з арки, на що реагує "Муніципальна варта". Дитина сідає там у машинку і переїжджає через дорогу до Оперного. Це дуже небезпечно, бо там є три смуги руху, одна для громадського транспорту і дві – для інших учасників руху. Враховуючи зріст дітей, їх на дорозі практично не видно», – каже він. 

Йдеться про перехід, що веде від фонтану перед Оперим до будинку №41 на проспекті Свободи. За словами Богдана Мільяра, за кілька метрів через проспект є ще кілька пішохідних переходів, тож ліквідація одного переходу не мала б сильно вплинути на пересування проспектом. Натомість міської комісії з безпеки дорожнього руху під час засідання заперечили пропозицію, зазначивши, що цим переходом користуються багато пішоходів.

Читайте також: Машинки перед Оперним підпалили невідомі. Шукають свідків

Додамо, що нещодавно власник прокатних машинок біля Оперного вкотре напав на працівників «Муніципальної варти». Цього разу з перцевим балончиком. Тоді муніципали склали два приписи про незаконну діяльність атракціонів та почали демонтаж шести машинок.

«Якщо вони будуть продовжувати там їздити, ми їх будемо надалі забирати. Або до тих пір, поки не скасують ухвалу ЛМР та рішення виконкому про заборону на будь-які атракціони у центральній частині міста. Дозволів на атракціони власник машинок не має», – додає Богдан Мільяр.

Львівська міська рада заборонила діяльність будь-яких атракціонів майже на всій території історичного центру міста ще у червні 2017 року. Тоді йшлося про площу Ринок, територію біля Оперного театру та кілька центральних кварталів, обмежених вулицями Торговою, Наливайка, Січових Стрільців, Словацького, Стефаника, Дудаєва, проспектом Шевченка, вулицями Герцена, Франка та Підвальною.

Згідно з положенням, на зазначених локаціях заборонено встановлювати надувні гірки, каруселі, тренажери, батути, а також здійснювати прокат дитячих автомобілів, гіроскутерів та ховербордів. 

Нагадаємо, раніше «Муніципальна варта» неодноразово вилучала у підприємців дитячі машинки, що їздять перед Оперним театром, та суд завжди повертав їх власникам. А згодом вони вкотре з’являлись на проспекті Свободи. Дозволи на ці атракціони закінчились ще в 2011 році, втім, атракціони працюють і без них.

Ольга Коваль

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
12 Листопада, 2019 20:03
666 ... для хворих на всю голову "европейців" , що гасають на двоколісних по тротуарах , міська влада навіть спеціальні смуги-доріжки поробила ... зате дітям кататись на отих "авто" -- ЗАСЬ ! ... якась дивна логіка ... може взагалі , за отою їхньою "логікою" , прибрати кудись отой львівський оперний ? ...
12 Листопада, 2019 17:47
666 ... хто би сумнівався , що в отій "варті" працюють(?) дуже "мудрі" вартові ... але головний "вартовий" -- це плявааще ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!