Коли запрацює новий український правопис

1972 0
Зміни в освітній процес впроваджуватимуть поетапно.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Третього червня остаточний текст нової редакції українського правопису опублікують на сайтах Міносвіти та Національної академії наук. Відтоді рекомендують і застосовувати нові норми. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Читайте також: Пів яблука та ирій. Що змінює новий український правопис. Інфографіка

«Із цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції Правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення. Водночас зараз розробляється план імплементації нової редакції "Українського правопису". Документ, зокрема, передбачатиме терміни та етапи впровадження змін в освітній процес», – кажуть в МОН.

Нагадаємо, 22 травня Кабінет Міністрів України проголосував за постанову, що схвалює нову редакцію «Українського правопису».

Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці НАН та національних університетів із різних регіонів України.

Читайте також: В Україні з'являться наукові ліцеї та інтернати

Торік у серпні-вересні відбулося громадське обговорення пропонованих змін, під час якого надійшло понад 3000 пропозицій від наукових установ, закладів освіти, органів державної влади та місцевого самоврядування, окремих громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!