Коли запрацюють дитячі табори та Саакашвілі залишить тільки 200 судів. Головне за ніч і минулу добу

1752 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vogue

Фото: Vogue

Covid-19 – Найголовніше. Дитячі табори в Україні запрацюють з 1 серпня. Відкриття кожного з них залежатиме від того, в якій із чотирьох карантинних зон він перебуває. Працюватимуть лише заклади в регіонах, які перебувають в «зеленій» і «жовтій» зоні.

Читайте також: На відпочинковій базі Львівщини вибухнув автомобіль. Загинув чоловік

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я. Підписи під проєктом поставили 96 нардепів.

ЄС має намір залишити свої зовнішні кордони закритими для більшості країн, включаючи США, протягом як мінімум ще двох тижнів.

Україна оновила список країн «червоної зони» – туди потрапили понад 60 країн, в тому числі Албанія, Болгарія, Чорногорія, Молдова, Білорусь, Румунія, РФ.

Українці з 30 липня можуть в’їжджати до Болгарії за умови наявності негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше ніж за 72 години до прибуття.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 147 осіб (120 – напередодні). Разом 9 099. Одужало – 2 118 осіб (плюс 48), померло – 245 (7 – за добу).

За вчорашню добу лабораторні центри провели 742 ПЛР-тести. У холодильнику залишається 242 проби для дослідження.

Читайте також: У ВООЗ спростували інформацію про сезонний характер коронавірусу

В Україні Covid-19 виявлено у 919 осіб (807 за попередню добу). Загальна кількість 66 575 пацієнтів. Одужало – 36 744 (плюс 622), померло – 1 629 особи (плюс 13).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 9 099 (дивися вище), далі Київ – 7 800 осіб (плюс 110), Чернівецька – 5 692 (плюс 58), та Рівненська – 5 784 (плюс 83 осіб) області.

Кучма йде з ТКГ – (Не) тиша на Донбасі. Другий президент України Кучма йде з посади очільника української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про намір покинути ТКГ Кучма говорив Зеленському ще у травні 2020 року. За словами Зеленського, Кучма хотів передати справи віцепрем’єр-міністру Резнікову.

Резніков і буде виконувати наразі функції очільника. Наступного керівника призначить президент Зеленський.

Читайте також: Кому вдалось запустити безкоштовний громадський транспорт і чому Львову до цього далеко

Віцепрем’єр-міністр вважає, що обстріли з боку російських найманців є випадками порушення саме режиму тиші, але не означають порушення перемир’я як такого.

Станом на 19:30 27 червня спостерігачі ОБСЄ зафіксували 111 порушень режиму «тиші».

Реформа судів. Глава виконавчого комітету Нацради реформ Саакашвілі пропонує повністю змінити систему судів та в рази зменшити їх кількість.

Зокрема, з нинішніх 764 судів залишити 200. Ліквідувати множинність існуючих органів контролю над судовою системою (ВРП, ВККС, ДСА) і створити єдиний орган нагляду.

Щоб заповнити кадровий голод в судах максимально швидко провести чесні і прозорі конкурси.

Змінити систему судів, в тому числі судів першої інстанції (ліквідація окремих систем господарських судів та адміністративних судів).

Читайте також: На Львівщині 4-річний хлопчик ледь не втопився у басейні. Дитина – у реанімації

Провести референдум щодо подальшої долі Конституційного суду України.

Хто очолить «Укрзалізницю»? На посаду голови «Укрзалізниці» претендують чотири українці і два іноземці, за прогнозами Кабмін може призначити нового очільника УЗ через 2-3 тижня.

Серед іноземців – поляк Якуб Карновскі, який у 2012-2015 роках очолював «Польську державну залізницю» та Владімір Владіміров, який зробив прибутковою «Болгарську залізницю». 

У списку українців – Петро Чернишов відомий широкому загалу як колишній керівник «Київстару»; Іван Юрик, чинний в. о. голови правління «Укрзалізниці»; Володимир Жмак, член наглядової ради аеропорту «Бориспіль»; Олександр Перцовський, зараз працює першим заступником гендиректора «Укрпошти».

Читайте також: Німеччина безкоштовно тестуватиме українців на Covid-19

«Люблінський трикутник» – США. Створено новий формат під назвою «Люблінський трикутник», до якого увійшли Україна, Польща та Литва. Насамперед йдеться про посилення економічної співпраці, торгівлі і туризму.

The Economist змоделював можливий результат виборів президента США і на цю мить з ймовірністю 91% Джо Байден перемагає Дональда Трампа.

А ще на Tvoemisto.tv як рятують найстарішу у Львові сакуру. Гарного Вам дня! 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!