Деякі підвальні котельні у Львові переобладнають під пункти обігріву

1185 0
60% від загальної кількості багатоквартирних будинків у Залізничному районі не потребують альтернативного джерела опалення.
фото: ілюстративне, лмр

фото: ілюстративне, лмр

Управління Львівської залізниці передало у користування Залізничній районній адміністрації приміщення колишніх підвальних котелень, які зараз не використовують. Їх переобладнають під пункти обігріву для мешканців.

Джерело: керівниця Залізничної РА Ірина Джурик у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня»

«Мешканців тих будинків, де нема можливості встановити металеві печі, тобто «буржуйки», зможуть прийти і використати пункт обігріву за потреби. Таких локацій є декілька. Також в нас є напрацювання з управлінням Львівської залізниці: нам передали в користування ті приміщення колишніх підвальних котелень, які зараз не використовують. Ми їх переобладнали під пункти обігріву, встановивши потужні «буржуйки», привезли дрова тощо», – каже вона.

Читайте також: Як кожному підготуватися до опалювального сезону. Поради експерта

Додамо, що, за словами Ірини Джурик, у Залізничному районі є 8 667 житлових будинків, де 7,5 тисяч – це будинки приватної забудови, а 1 167 – багатоквартині різних форм власності. Із них 145 мають пічне опалення, 556 – індивідуальне та пічне, тобто 60% від загальної кількості не потребують додаткового альтернативного джерела опалення. Водночас не в усіх будинках можна встановити «буржуйки», бо будуть порушені норми. 

«Станом на сьогодні ми придбали 160 печей, 107 вже встановили. Однак будинків, де для цього є технічна можливість, не так багато. Понад 200 будинків у районі без підвалів, у бальш ніж 250 не можна встановити «буржуйки», – додає вона.

Нагадаємо, що у Львові сьогодні розпочали опалювальний сезон. Наразі тепло увімкнули у 70% будинків, а до кінця дня планують забезпечити 85%. Якщо опалювальний сезон розпочався, а у будинку немає тепла, то необхідно, найперше, звернутися за інформацією про його відсутність до балансоутримувача.

Ольга Коваль

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!