Колишні працівники ЛАЗу створили петицію про виплату їм зарплати

2153 0
За їхніми словами, борги сягають 13 мільйонів гривень.
Фото: inpress.ua

Фото: inpress.ua

Колишні працівники Львівського автобусного заводу створили петицію, у якій просять Львівську міську раду та ЛОДА допомогти їм у стягненні боргів із зарплати із керівників заводу. Станом на 5 лютого петиція набрала 522 голоси.

Читайте також: Будівництво на Стрийській: чи забудовують землю ЛАЗу?

У електронному зверненні ідеться про те, що ЛАЗ заборгував колишнім працівникам 10 млн гривень зарплати, а працівникам інших підприємств, пов’язаних із заводом, – ще 3 млн грн.

Автор Дмитрій Бондін зазначає, що стягнути заборгованість через суд не виходить, тому що у боржника немає ані коштів, ані майна.

Тож у петиції просять Львівську міську раду провести інвентаризацію всього рухомого та нерухомого майна, що є на території ЛАЗу, а Львівську ОДА – взяти питання виплати заборгованої зарплати на свій контроль.

26 травня 2014 року Державна виконавча служба України видала постанову про арешт майна заводу-боржника. Пізніше приміщення заводу виставили на аукціон. Тоді ж завод зупинив виробництво у Львові та Кам’янському.

Читайте також: Для чого Львову потрібен ЛАЗ: відновити, викупити, зарезервувуати?

У лютому 2016 року збанкрутілий ЛАЗ придбали дві юридичні особи з Києва. Восени 2017 року у міській раді Львова створили комісію, що розпочала вивчати ситуацію довкола закупівлі автобусів ЛАЗ напередодні Євро-2012. До цього комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, аби закрити борг перед ЛАЗом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!