Колишній корпус дитячого садка у Брюховичах планують викупити

1400 0
Сьогодні у закладі, який розрахований на 120 дітей, виховують 230 дошкільнят, ще 151 дитина перебуває на черзі у садок.
Фото: Дошкільний навчальний заклад №143 у Брюховичах

Фото: Дошкільний навчальний заклад №143 у Брюховичах

Депутати Львівської міськради погодилися викупити у Брюховичах будівлю колишнього корпусу Дошкільного навчального закладу №143 на вул. Незалежності України, 25-а. Відповідне рішення вони ухвалили сьогодні, 22 квітня.

Читайте також: Мерія обіцяє завершити будівництво школи у Брюховичах, яку будують уже 5 років

Львівська міськрада планує викупити у Річарта Кучми будівлю площею 135,1 кв м та земельну ділянку площею 0,12 га. Спочатку в ухвалі зазначалося, що ціна викупу становить 5 млн 460 тис грн, однак депутати наголосили, що це завелика сума за будівлю, тож внесли зміни, аби провести експертну оцінку майна, а також розглянути можливість обміняти власнику цей корпус на іншу будівлю. 

Сьогодні у закладі, який розрахований на 120 дітей, виховують 230 дошкільнят, ще 151 дитина перебуває на черзі у садок.

ДНЗ функціонує із 1979 року, раніше він складався із чотирьох корпусів. Один із корпусів передали у приватну власність і тепер він перебуває у власності Річарта Кучми. 

У будівлі планують облаштувати додаткові місця для дошкільнят.

Читайте також: Приміщення у центрі Львова, яке пустує 10 років, хочуть віддати під садок чи школу

Нагадаємо, що Львів планує відібрати у компанії «Ірокс» дитячий садок на вул. Шевченка, 370-А як компенсацію за борги перед громадою. Орієнтовна вартість садочка – 27 млн грн.

Христина Гоголь

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!