Колишній палац Чаушеску у Бухаресті відкрили для туристів

3483 0
Розташована у Бухаресті будівля була закрита для публіки протягом останніх 26 років, проте більша частина інтер'єрів збереглася недоторканою, хоч і прийшла в запустіння.
фото: unian.ua

фото: unian.ua

Палац, у якому жив румунський диктатор зі своєю дружиною Єленою, був побудований в середині 1960-х років. У ньому 80 кімнат, басейн, кінотеатр, винний льох і оранжерея, де зараз живуть 3 павичі, інформує unian.ua.

Вартість відвідування палацу становить 30 леїв (близько 40 грн).

Нагадаємо, Ніколае Чаушеску був президентом Румунії з 1965 по 1989 рік. Він був скинутий у ході революції і втік з Бухареста, однак схоплений армією і постав перед трибуналом. Йому висунули звинувачення в злочинах проти держави і геноциді власного народу. 25 грудня 1989 року Ніколае Чаушеску разом з дружиною розстріляли.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!