Колишній психоневрологічний диспансер у Львові продають за 2 млн доларів

3381 0
Початкова вартість об’єктів становить 56,6 млн грн.
фото: ZIK

фото: ZIK

Львівська облрада виставила на продаж будівлі колишнього Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру. Йдеться про приміщення, що на вулиці Драгоманова, 58 та Коцюбинського, 36. Про це йдеться на сайті публічних продажів Prozorro. Sale.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об’єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

На Коцюбинського була поліклініка, а на Драгоманова – стаціонар, гараж, овочесховище, котельня. Будівля на Коцюбинського є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Початкова вартість об’єктів становить 56,6 млн грн, тобто за 2 млн доларів. Як ідеться в договорі, новий власник має зберегти медичну функцію закладу та укласти охоронний договір.

Додамо, що на Драгоманова, 58 розташована вілла Макаревича. Її збудували у 1909 році у стилі романтичної сецесії за проектом Вельтце.

Читайте також: Будівлю колишнього санаторію на Коновальця у Львові купив батько голови ЛОДА

Нагадаємо, що 11 лютого Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер реорганізували та приєднали до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру. Усе майно диспансеру передали Чорнобильській лікарні. 

У 2018 році у департаменті охорони здоров’я ЛОДА повідомили, що хочуть продати приміщення дитячого психоневрологічного диспансеру та приєднати його до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру. Батьки дітей та працівники диспансеру неодноразово закликали депутатів не голосувати за цю ухвалу, переймаючись, що їхні діти втратять можливість отримувати усю необхідну медичну психоневрологічну допомогу в окремій спеціалізованій установі. Натомість у департаменті реорганізацію пояснювали тим, що таким чином хочуть, щоб у всій області були послуги однаково високої якості, і при цьому заклади не дублювали функції один одного.

Натомість гроші від проданого майна планували витратити на виготовлення проєкту центру трансплантації та пересадки кісткового мозку у Львові. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!