Колишнього заступника прокурора Львівщини підозрюють у зловживанні службовим становищем

1696 0
Експосаовця підозрюють у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди державі на майже пів мільйона.
Фото: Галінфо

Фото: Галінфо

Колишньому заступнику прокурора Львівської області повідомили про підозру у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем, яке завдало шкоди державі на майже пів мільйона гривень,. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національного антикорупційного бюро.

За даними слідства, восени 2015 року підозрюваний (на той момент обіймав посаду заступника прокурора Львівської області) надав незаконну вказівку підлеглому штучно створити передумови для перерахування понад 1,2 млн грн приватній компанії нібито як оплату заборгованості за виконані ремонті роботи в приміщеннях прокуратури Львівської області.

Читайте також: Суд арештував земельні ділянки дружини Медведчука на Львівщині на понад 2 мільйони грн 

Однак, як встановило слідство, експосадовець знав, що підрядна організація тоді не проводила ремонтних робіт, і прокуратура не мала перед приватною фірмою заборгованості у понад 1,2 млн грн. Зазначається, що підозрюваний організував підробку актів виконаних робіт та накладних, вказавши, що, нібито, фактично ремонтні роботи проводились у 2015 році, таким чином забезпечивши незаконне перерахування коштів підрядній організації.

Також НАБУ і САП встановили, що у листопаді-грудні 2015 року ексзаступник прокурора Львівщини організував закупівлі офісного паперу для потреб прокуратури без тендеру і за завищеними цінами. У результаті чого прокуратура переплатила понад 417 тис. грн, що підтверджено висновками експертизи. 

26 серпня колишньому посадовцю Львівської обласної прокуратури повідомили про підозру. Його дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК та ч.2 ст. 364 КК України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!