З Росії депортували колишню львівську журналістку, яка просила там політичний притулок

8250 1
Олені Бойко закидають співпрацю з бойовиками на Донбасі.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Колишню львівську журналістку Олену Бойко, яка втекла до Росії після обшуків СБУ, примусово депортували з РФ через порушення терміну перебування в країні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор російського інтернет-видання PolitRussia Руслан Осташко.

Читайте також: На Львівщині арештували озброєного священика російської церкви

«Олена перебуває на нейтральній зоні. В паспорті стоїть штамп із забороною на в’їзд до РФ. Зараз у неї відкритий один шлях – в Україну, в Харків», – повідомив він.

За його словами, Олену Бойко депортували в Україну через пункт пропуску «Нехотєєвка» Бєлгородського району Бєлгородської області, що на кордоні з українським пунктом пропуску «Гоптівка» Дергачівського району Харківської області. Рішення про депортацію колишньої журналістки зі Львова ухвалили напередодні у одному з районних судів Москви. Причиною стало порушення міграційного законодавства. До депортації вона перебувала в одному із московських спецприйомників.

Читайте також: 33 уродженці Львівщини потрапили під санкції Росії. Перелік

У грудні Олену Бойко затримала московська поліція й утримувала у центрі для тимчасового перебування іноземних громадян і осіб без громадянства при головному управлінні російського МВС у Москві.

До Москви Олена Бойко втекла 2015 року після затримання її СБУ, вилучення техніки та банківських карток, на які надходили гроші з Росії і статут партії «Русь Соборна». У Росії вона неодноразово просила надати їй політичний притулок. Олена Бойко активно брала участь у проросійських телепрограмах, у яких критикувала українську владу. В Україні їй закидають співпрацю з бойовиками на Донбасі.


Читайте також:
16 Січня, 2019 12:57
666 ... вай-вай-вай ! ... буде-буде комусь в Україні боляче й горяче ...бо пані Бойко має язика ,в зрівнянні із яким найгострііша бритва -- сибірський валенок ... і зовсім випадково РФ відправила її в Україну в час перед виборами ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!