Коментар дня. У Львові пропонують запровадити мораторій на нові пам’ятники

1674 0
Ескіз пам’ятника Моцарту у Львові викликав бурхливу дискусію в соцмережах.
Фото:з презентації LvivMozArt

Фото:з презентації LvivMozArt

У Львові пропонують запровадити мораторій на нові пам’ятники. Відповідну пропозицію під публікацією Tvoemisto.tv «Оксана Линів показала творіння скульптури Моцарта, яку встановлять у Львові» на Фейсбуку висловив львів’янин Матвій Шкотняр.

Диригентка Оксана Линів показала фото скульптури піаніста та композитора Франца Ксавера, яку мають намір встановити у Львові. Пам'ятник створює скульптор Себастьян Швайкерт.

«У нас люди явно не готові до такого (сучасного мистецтва – ред.). Задумка цікава, звісно. Як по мені, треба мораторій на пам'ятники взагалі, а то з одного боку ставлять метроном, а з іншого – радикальне. То питання не горить…», – пише він.

Сама ж Оксана Линів пояснює, що ця скульптура буде викликати у кожного власні емоції, але вже навіть зараз, ще в незавершеному стані, в процесі роботи, вона при спогляданні спонукає задуматися над неймовірною силою впливу музики Моцарта на світову культуру.

Пам'ятник планують встановити на площі Євгена Маланюка, цього року у Львові відзначають 230-річчя від дня народження Моцарта. Рішення про встановлення алегоричної скульптурної композиції прийняли на виконкомі 29 квітня. Утім, ескіз пам’ятника викликав бурхливу дискусію в соцмережах.

Читайте також: Коментар дня. Парк культури у Львові пропонують перейменувати в Парк Дубневичів

Нагадаємо, що у 2018 році, до 100-річчя ЗУНР, у Львові на відстані близько 400 м встановили два різні пам'ятники, присвячені одній події. На вул. Городоцькій ЛМР поставила бронзового лева з герба ЗУНР і Львова, а на перехресті вул. Івана Огієнка та Листопадового Чину ЛОДА встановила свій варіант монументу – піраміду, з якої виростають руки з тризубом.

Додамо, тепер редакція Тvoemisto.tv суб'єктивно обиратиме коментар дня від наших читачів, які пишуть нам у Facebook. Це може бути влучний жарт або ж відгук, який розкриває комічність чи підсилює глибину проблеми.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!