Комітет підприємців Львівщини збирає дані про корупцію в будівництві. Як долучитись?

3111 0
Нещодавно на вулицях Львова з’явилися сітілайти і білборди, в яких Комітет підприємців Львівщини написав, що «Архбудінспекція хоче по 2$ за 1 м. кв». Журналіст Tvoemisto.tv вирішив дізнатися, звідки виникла така ініціатива, та що в КПЛ планують робити з отриманою інформацією.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Як розповів Tvoemisto.tv член ради Комітету підприємців Львівщини Ярослав Кохалевич, така ініціатива виникла після того, як один із членів КПЛ не зумів вчасно оформити всі документи на початок будівництва в Архбудінспекції. Якщо, згідно законодавства, декларацію про початок робіт держустанова має повернути на доопрацювання (або видати відповідний дозвіл) спочатку протягом 10 днів, після другого подання після 5 днів, то в Архбудінспекції затримували документи на місяць при першій подачі, на аналогічний термін при другій подачі, вимагаючи внести ті зміни, про які не було вказано при першому поданні документів. За цей час двічі змінювали форми бланку подачі.

Разом з тим до підприємців почали надходити «пропозиції» щодо прискорення процесу видачі необхідних документів.

За словами Ярослава Кохалевича, аналогічна ситуація була за правління Януковича, коли була встановлена чітка плата – 5$ за м кв.

«Ми надіялися, що в сучасних умовах це не буде діяти», – розповів підприємець.

Відтак в КПЛ написали відповідні звернення до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а також до національного антикорупційного бюро.

 

 

Виродки мають знати, що вони виродки, і суспільство про це знає! Надсилайте інфо про факти на спеціальну скриньку!

Posted by Комітет підприємців Львівщини on 3 грудня 2015 р.

Як розповів Ярослав Кохалевич, замість того, щоб підтримати підприємців, які хочуть законно будувати приміщення у Львові і видавати офіційні дозволи, держустанова «гальмує» цей процес на місцях, що породжує незаконне будівництво, яке згодом намагаються оформити через інші відомства. Відтак, за словами представника КПЛ, Архбудінспекція скоріш мала б виконувати консультативно-допоміжну функцію у будівельній сфері, допомагаючи її розвитку.

Читайте також: У Львові забудовник подав позов проти мера міста

Саме через це в Комітеті підприємців Львівщини вирішили розпочати відповідну кампанію зі збору інформації про корупцію у цій сфері. Всю необхідну інформацію просять надсилати на адресу [email protected]. Як запевнив Ярослав Кохалевич, при зібрані достатньої кількості інформації вони подадуть позов до суду. Підприємці зацікавлені не змінити окремих людей, які вимагають хабарі, а цілу систему, яка блокує можливість для розвитку будівництва в Україні.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!