Комітет ЄС схвалив відмову від переходу на зимовий та літній час

3785 0
Тепер за це рішення мають проголосувати європейські депутати та країни-члени ЄС.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Члени комітету з питань транспорту Європарламенту схвалили скасування переведення годинників восени та навесні на території Євросоюзу із 2021 року. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на берлінську інформагенцію Dpa.

Читайте також: Науковці НАМНУ пропонують не переходити на літній і зимовий час

Європарламент має проголосувати за це питання у найближчі тижні. У сфері транспорту ще залишаються кілька неврегульованих питань щодо переведення годинників. Наступна зустріч міністрів транспорту країн ЄС має відбутися у червні. Крім цього, підтримати це рішення ще мають країни-члени ЄС.

Нагадаємо, що раніше Єврокомісія запропонувала відмовитися від переходу на літній та зимовий час уже з цього року. При цьому країни Євросоюзу мали б самостійно вирішувати, на якому часі – літньому чи зимовому – вони б хотіли залишатися надалі. Тоді 80% відсотків жителів ЄС проголосували за скасування переведення годинників.

Читайте також: Умови в'їзду в ЄС та перелік необхідних документів. Роз'яснення

У вересні в України заявили, що якщо Європейський Союз ухвалить рішення скасувати перехід на літній час, Мінекономрозвитку України звернеться до Кабінету міністрів із можливістю розглянути аналогічне рішення для України. Із 1996 року в Україні визначений Порядок обчислення часу, за яким щорічно переводять час в останню неділю березня на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня на 1 годину назад. У ЄС перехід на літній час затвердили у 2001 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!