Компанія Apple представила iPhone 7. Десять фактів про новинку

4960 2
Учора, 7 вересня, керівництво компанії Apple в Сан-Франциско представило публіці кілька нових пристроїв: iPhone 7, iPhone 7 Plus, бездротові навушники AirPods і в другому поколінні годинник Apple Watch Series 2.
фото: /www.apple.com

фото: /www.apple.com

Головним героєм презентації був саме оновлений iPhone, хоча дизайн і залишився колишнім – це основне розчарування для фанатів компанії, які раніше раз на два роки отримували абсолютно новий пристрій. А втім, в Apple знайшли, чим здивувати, – інформує видання «Форбс».

Щорічно, після чергового показу iPhone, кожен, хто дивився презентацію Apple, ставить одне й те ж запитання: чим він відрізняється від старого? Цього року віце-президент з глобального маркетингу Філ Шиллер вирішив зробити це самостійно й на презентації Apple виділив 10 головних змін. Коротко про них:

1. Два нові кольори – чорний матовий і чорний глянсовий. Причому останній буде доступний тільки для версій із великим обсягом сховища: мабуть, цей тип корпусу дорогий у виробництві, і Apple не бажає продавати його за «безцінь». Ще одна зміна – вставки антен тепер перенесені на верхню й нижню грані й більше не займають місця на задній панелі. Смартфон став помітно гарніший.

2. Кнопка «Додому» або Home Button отримала технологію Force Touch (раніше була задіяна тільки в трекпадах деяких MacBook). Завдяки цьому вона може виконувати більше функцій і водночас служити довше в експлуатації.

3. Нова камера. Вона повністю оновлена й робить фото значно кращими за якістю, ніж у попередній версії флагмана. До того ж, пристрій одержав спеціальний чіп, який перед тим, як зробити знімок, оптимізує кожен параметр (100 млрд операцій за 25 мілісекунд). Версія iPhone 7 Plus отримала здвоєну камеру. Друга потрібна для ідеального 10-кратного збільшення.

4. Apple все-таки прибрала порт для стандартного слота під навушники. Філ Шиллер прямо зізнався: якби не Apple, ніхто б так і не вбив стандарт, якому вже безліч років. Під’єднати свої старі навушники до iPhone 7 власники зможуть через спеціальний перехідник, який іде в комплекті.

5. Навушники AirPods. Це нові навушники-вкладиші, які працюють без дротів. Вони можуть прослужити до 5-ти годин, для заряджання є спеціальний чохол. Кажуть, що на розробку цього продукту в компанії витратили три роки: для навушників розробляли спеціальний чіп зі зниженим споживанням енергії. Самі навушники добрі, а от ціна «кусається» – $159.

6. Тепер у пристрої не один динамік, а два – зверху і знизу.

7. Новий дисплей Retina HD. Екран став кращим за всіма параметрами.

8. Чіп A10 Fusion. Він на 40% швидший у плані продуктивності й майже удвічі швидший  щодо графіки. Що важливо – завдяки спеціальній технології використання мінімального ресурсу процесора смартфон зможе пропрацювати на годину довше.

9. Можна плавати: тепер смартфон повністю захищений від води й пилу. Таким чином, зі смартфоном реально стрибнути в басейн і зробити фото під водою. Але для глибоководних плавань він не підійде.

10. Замість версій на 16/64/128 ГБ з’являться версії з обсягом сховища на 32/128/256 ГБ. Те, чого так довго чекали користувачі.

Новинка надійде в продаж вже 16 вересня, друга хвиля продажів – з 23 вересня. України в списку перших країн продажу поки немає. А ось нова операційна система iOS 10 буде доступна для завантаження вже 13 вересня. Ціни на ґаджети колишні: $649/$749/$849 за версію iPhone 7 і $769/$869/$969 за iPhone 7 Plus.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
8 Вересня, 2016 12:28
Твоє місто Дякуємо за уважність і обізнаність)
ілюстрацію замінили
8 Вересня, 2016 11:03
Олександр На фото рендер який не має ніякого відношення до iPhone 7. Ви не змогли зайти на офіційний сайт і взяти фото звідти? [***]://[***].apple.com
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!