Турецька компанія безкоштовно передасть три «Байрактари», на які українці збирали гроші

1261 0
Раніше українці зібрали на закупівлю безпілотників понад 600 млн грн.
ФОТО: GETTY IMAGES

ФОТО: GETTY IMAGES

Турецька компанія Baykar повідомила, що безкоштовно передасть Україні три ударні безпілотники «Байрактар», на які українці раніше зібрали 600 млн грн. Про це йдеться у Твіттері компанії.

«Бізнесмени та звичайні люди внесли кошти — малі й великі — для досягнення цієї мети протягом кількох днів. Компанія Baykar не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить 3 БПЛА ну український фронт. Ми зворушені цією солідарністю та рішучістю перед обличчям, здавалося б, нездоланних викликів», — йдеться у заяві.

Читайте також: Сергій Притула оголосив збір 500 мільйонів гривень на три Вayraktar для ЗСУ

Довідково

«Байрактар ТБ2» — турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Може нести протитанкові ракети та авіаційні бомби.

Нагадаємо, 22 червня, волонтер і громадський активіст Сергій Притула оголосив збір коштів на три Bayraktar для Збройних сил України. Упродовж трьох днів фонд Сергія Притули назбирав кошти на чотири безпілотники «Байрактар», які збираються закупити для Повітряних сил ЗСУ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!