Компанія Дубневичів відреагувала на звинувачення «Укрзалізниці»

5103 0
Орієнтовна собівартість однієї одиниці деталі становила близько 50 грн, а перевізнику її продавали за 94 грн.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

ТОВ НВП «Корпорація КРТ», власниками якої є брати-бізнесмени з Львівщини Ярослав та Богдан Дубневичі, відреагували на звинувачення керівника АТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, який раніше передав до СБУ матеріали про мільйонні збитки при купівлі та постачанні анкерів. 

Читайте також: У Львові дозволили реставрацію будинків Дубневичів

«Ми вважаємо, що такі некомпетентні заяви є лише прикриттям неспроможності теперішнього керівництва АТ "УЗ" в реалізації програми розвитку залізниці та корупційним лобіюванням певних постачальників застарілого та дорогого скріплення», – йдеться у заяві корпорації.

Також зазначається, що технологію з болтовим скріпленням, яку використовує «Укрзалізниця», є застарілою та дорожчою. У відповідь на звинувачення у перепродажі готових закладних анкерів, придбаних у Білорусі, в корпорації кажуть, що мають власне готове ливарне виробництво, а сировину й справді купують у різних країнах.

Нагадаємо, за словами Євгена Кравцова, дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років «Укрзалізниці» закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника. Як показала перевірка, анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Орієнтовна собівартість однієї одиниці деталі становила близько 50 грн, а перевізнику її продавали за 94 грн.

Читайте також: НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

Додамо, що раніше «Укрзалізниця» відмовилась від використання рейкових скріплень КПП-5, для яких потрібні анкери АЗ-2. Зазначимо, що Ярослав Дубневич є чинним нардепом, який балотувався від 120 округу на Львівщині, а Богдан Дубневич на 118-му окрузі Львова програв кандидатці від «Голосу» Галині Васильченко. Фірми братів-підприємців неодноразово підозрювали у розкраданні коштів, зокрема при закупівлі газу для двох ТЕЦ на Львівщині, що належать Дубневичам. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!