Компанія Фірташа відкрила у Львові завод

10076 1
Завод виробляє газове обладнання.
фото: прес-служба компанії

фото: прес-служба компанії

«Регіональна газова компанія» Дмитра Фірташа відкрила завод з виробництва газового обладнання у Львові. Про це повідомляє Hromadske з посиланням на прес-реліз компанії.

Зазначається, що завод є найбільшим в Україні виробничим комплексом, що спеціалізується на виготовленні шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП).

«У найближчі роки в Україні необхідно замінити майже 20 тисяч ШГРП, які вже вичерпали термін експлуатації. Це обладнання необхідне для регулювання і підтримання стабільного тиску природного газу в розподільних мережах, що забезпечує надійність і безпеку газопостачання та безперебійну доставку газу кожному споживачу», — йдеться в повідомленні.

Як пише Ліга.Бізнес, перша партія ШГРП — 8 штук — вийшла з конвеєра 30 травня. Повноцінно запустити завод планують восени. Щороку він зможе виготовляти 900 одиниць обладнання. На початковій стадії виробництва частка імпортних деталей складатиме 50%, однак у «РГК» зазначають, що надалі частка локалізації виробництва буде зростати.

Читайте також: Ціна на газ буде різна для кожної області. Скільки платитимуть львів'яни

Додамо, що «Регіональна газова компанія» є монополістом на ринку розподілення газу та його продажу для потреб населення та промисловості. Зокрема, компанії належать облгази у 16 регіонах України, у тому числі у Львові, а клієнтами компанії є близько 8 мільйонів побутових споживачів.

Нагадаємо, що наприкінці 2018 року облгази почали видавати платіжки зі збільшеними обсягами споживання. 23 листопада торік НКРЕКП заборонила облгазам донараховувати платіжки, втім цю заборону вони проігнорували, а 15 лютого подали на НКРЕКП до суду. У «Нафтогазі» заявляли, що облгази компанії «РГК», що належить бізнесмену Дмитру Фірташу, штучно збільшують заборгованість споживачів за газ, аби вони не змогли перейти до інших постачальників газу, зокрема до «Нафтогазу». У «Львівгазі» цю інформацію заперечували.

Наприкінці березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала ПАТ «Львівгаз» на 850 тисяч гривень та зобов'язала перерахувати обсяги спожитого газу, які підприємство надсилало споживачам у платіжках.

Фото прес-служби компанії


Читайте також:
2 Червня, 2019 12:18
666 ... назвати таке виробництво -- ЗАВОД ? ... я стільки не вип'ю ... радше , на мою думку , підходить -- дільниця , майстерня ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!