Компанія Козицького купила дозвіл на надра Тинівського газового родовища за двічі зниженою ціною

2271 0
Спершу родовище виставили на продаж з вартістю у 107 мільйонів гривень, згодом ціну знизили до 53 мільйонів гривень, з цією ціною аукціон також не відбувся, тому вартість знову знизили на половину.
Фото:static.tildacdn.com

Фото:static.tildacdn.com

Держгеонадра продав спеціальний дозвіл на користування надрами Тинівського газового родовища за двічі зниженою ціною. Придбала його компанія, співвласником якої є батько голови ЛОДА Максима Козицького Зіновій Козицький.

Державна служба геології та надр України виставила на продаж у електронній системі ProZorro спеціальний дозвіл на користування надрами Тинівського газового родовища. Воно знаходиться на території Дрогобицького і Самбірського районів.

Аукціон відбувся 7 грудня. До того система двічі знижувала ціну на 50%, бо не було учасників. Спершу родовище виставили на продаж з вартістю у 107 мільйонів гривень, згодом ціну знизили до 53 923 675 грн, з цією ціною аукціон також не відбувся, тому вартість знову знизили на половину.

За 27 мільйонів гривень дозвіл на користування надрами Тинівського газового родовища придбала компанія  ТОВ «Горизонти». У системі ProZorro опубліковано повідомлення про намір укласти договір.

В аукціоні взяли участь дві компанії – ТзОВ «Ексінтех» та ТОВ «Горизонти». Перша запропонувала 26 мільйонів.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Горизонти» створена у 2009 році, її кінцевими бенефіціарними власниками є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек. Основний вид діяльності – добування природного газу.

Карл Комарек є чеським міль’ярдером. У 2020 році був п’ятим у списку ста найбагатших чеських підприємців за версією Forbes. Його компанія Moravské naftové doly є партнером російського «Газпрому». 

 

Головне фото умовне



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!