Компанія «Lego» створила іграшку - неповносправного хлопчика

3794 0
Виробник конструкторів «Lego» створив першу в історії фігурку інваліда на віку, таким чином компанія має намір покінчити з «культурною маргіналізацією» дітей з обмеженими можливостями.
фото: fathersclub.com.ua

фото: fathersclub.com.ua

Фігурка хлопчика в інвалідному візку була представлена ​​на виставці «Toy Fair» в німецькому Нюрнберзі. У «Lego» повідомили, що у продажу іграшка з'явиться не раніше червня цього року.

The Independent зазначає, що до створення фігурки-інваліда компанію підштовхнула петиція співзасновниці проекту «Toy Like Me» Ребеки Аткінсон (Rebecca Atkinson). У тексті звернення, яке підписали понад 20 тис. людей, жінка просить покласти край ситуації, коли діти з інвалідністю не відчувають себе причетними до своїх улюблених іграшок.

«У світі живуть 150 млн дітей з обмеженими можливостями. Проте їх існування виключається або спотворюється самою індустрією, яка існує для того, щоб розважати і розвивати їх», – відзначала Аткінсон.

Нагадаємо, у Львові спорткомплекси перевірять на доступність для людей з особливими потребами.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!