Компанія Moderna заявила про ефективність третьої дози вакцини

6805 0
Тим, хто пройшов повний курс вакцинації, рекомендують зробити третє щеплення.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Moderna заявила, що через пів року після проходження повного курсу вакцинації необхідно буде повторити ще одне щеплення від коронавірусу, адже це зможе забезпечити від штаму «Дельта», повідомляє CNBC. 

Читайте також: Повна вакцинація від Covid-19 втричі знижує ризик заразитися. Дослідження

Через шість місяців після другої дози Moderna ефективна близько на 93%, однак у компанії кажуть, що новий штам вірусу «Дельта» є дуже небезпечним, тому потрібно бути пильними.

Станом на сьогодні компанія на другому етапі випробувань додаткової дози вакцини. У їхньому звіті вказується, що третя доза дає відповідь проти трьох штамів коронавірусу, зокрема й «Дельти». 

У Moderna кажуть, що ефективність їхньої вакцини знижується близько на 6% кожні два місяці. А це означає, що через шість місяців після щеплення ефективність становить приблизно до 84%, передає Reuters. 

Отож, йдеться про те, що додаткова доза може знадобитися перед зимовим сезоном, бо в цей час, ймовірно, знизиться рівень антитіл від COVID-19.

Читайте також: Як у Львові вакцинуватимуть від Covid-19 цього тижня. Графік роботи центрів

Додамо, що в Ізраїлі третю дозу вакцини отримало вже більше 260 тисяч людей, старших за 60 років. Їх щепили вакциною Pfizer.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!