Компанія з Львівщини запустила завод із виробництва пектину

10302 0
TB Fruit стала третьою у світі з виробництва яблучного пектину.
Фото: Тарас Барщовський

Фото: Тарас Барщовський

Компанія TB Fruit із штаб-квартирою у Городку, що на Львівщині, запустила завод із виробництва пектину. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав директор компанії Тарас Барщовський.

Читайте також: Яблучний магнат зведе хмарочос на місці кінотеатру «Галичина» у Львові

«Новий завод, який ми будували два роки, запущено. Потужність виробництва 3000 т яблучного пектину на рік. У світі виробляють усього 40-45 тис. тонн цитрусового і яблучного пектину», – каже він.

За його словами, TB Fruit став третім у світі виробником яблучного пектину. Загалом же у світі є сім компаній, які виготовляють пектин, серед них CP Kelco, Cargill, DuPont, H&Fox.

Інвестиції у цей проєкт сягнули 25 млн євро. Додамо, що у травні компанія TB Fruit почала будувати завод у Польщі. Загалом компанія має три заводи у Польщі та один у Молдові.

Більшість їхньої продукції орієнтується на експорт. T.B.Fruit виготовляє соки під торговою маркою «Галіція». Загальна потужність переробних заводів T.B. Fruit сягає 1,2 млн тонн концентрованого соку на рік. 

Читайте також: Львівський виробник кормів для тварин виходить на ринки чотирьох європейських країн

Компанію заснували у 2003 році. Згідно з даними Youcontrol, її засновником є Тарас Барщовський. Також серед засновників зазначена кіпрська компанія «Авантіка Консалтінг Лімітед». 

Додамо, що пектин – це речовина, що міститься у клітинному соку плодів та овочів. Його використовують при приготуванні солодощів та соку. Пектин покращує його в’язкість.

Фото Тараса Борщовського / Фейсбук

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!