Політична реклама

Компенсацію за скасовані авіарейси планують збільшити вдвічі

1531 0
Компенсацію за скасовані рейси планують збільшити вдвічі. Крім того, виплачувати людям цю компенсацію хочуть одразу — за першою вимогою, без проходження тривалої бюрократичної процедури.

За скасовані рейси дальністю 1500 км суму компенсації збільшать з 250 до 500 євро, якщо дальність польоту від 1500 до 3500 км, то перевізник заплатить пасажирові за незручності не 400, а 800 євро, - пише Вкурсе. А за рейс дальністю понад 3500 км — до 1200 євро.

Зараз компенсація  покриває тільки вартість квитка, але не покриває людині порушені плани, скасовані ділові зустрічі та інші незручності, створені авіакомпанією. Згідно із законодавством, авіапервізники зобов’язані заплатити компенсацію за скасовані рейси протягом семи днів, але на практиці це розтягується на роки. Інколи отримати компенсацію вдається лише через суд.

Проте такі наміри нардепів наміри можуть обернутися подорожчанням авіаквитків. Авіакомпаніям складно буде виконати останній пункт про виплату пасажирам грошей на вимогу. Виплатити необхідну суму негайно буде неможливо, якщо в аеропорту не буде представника компанії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!