Компроміси з Росією буде вирішувати всеукраїнський референдум, – Зеленський

3572 0
У питаннях гарантії безпеки йтиметься про конституційні зміни та зміни українського законодавства.
фото: SERGEI SUPINSKY/AFP/GETTY IMAGES

фото: SERGEI SUPINSKY/AFP/GETTY IMAGES

Остаточно компроміси на переговорах між Україною та Росією буде вирішувати всеукраїнський референдум. Це стосується питань гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв'ю Суспільному.

Читайте також: «Якщо переговори з Путіним зазнають невдачі, це свідчитиме про третю світову», – Зеленський

«Відповідь дуже проста. Ми всі розуміємо – нас не беруть (в НАТО – ред.), тому що бояться Росію. Ось і все. І нам треба заспокоїтись, сказати що, «окей, інші гарантії безпеки». Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити альянс, якщо б ми були членами альянсу. І я вважаю, що це нормальний компроміс», – каже Володимир Зеленський.

За його словами, у питаннях гарантії безпеки йтиметься про конституційні зміни та зміни українського законодавства.

Читайте також: «Комунікація важко, але йде», – Подоляк про черговий етап перемовин з Росією

«Я пояснював усім переговорним групам: коли говорите про зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати і дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть – це вже питання нашої розмови і розуміння між Україною і Росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя хода буде з нашим народом», – зазначив він.

Нагадаємо, що прямі переговори президента України Володимира Зеленського з лідером РФ Путіним щодо припинення війни підтримують 74%, а чверть – не підтримують. Трохи більше прихильників прямих переговорів на Півдні й Сході, але і в інших регіонах також таких більшість.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!